torstai 16. tammikuuta 2014

Juurikkala & Ruokonen: Askeleita - Intuition mestarikurssi


Kaija Juurikkala järjesti vuonna 2010 sähköpostitse toteutettavan intuitiokurssin. Hän kutsui mukaan 12 ihmistä, joista 10 lopulta osallistui. Kurssin kirjeenvaihto julkaistiin kirjana 2012.

"Matkalle lähtiessämme emme tienneet, että intuition mestarikurssista jää kollektiivinen jälki. Jossain vaiheessa kevättä 2010 Kaija tavoitti tiedon, että kokemuksistamme tulee kirja". Ruokonen

Kaija Juurikkala on elokuva-ohjaaja, kirjailija, taidemaalari, perhekodin johtaja, jonkinsortin shamaani, kouluttaja, mitä vielä? Kaikesta voi päätellä, että hän on tekijänainen, joka idean keksittyään pistää hihat heilumaan. Itseluottamuksen puutteesta häntä ei voi syyttää.

Toinen kirjoittaja Janne Ruokonen on kurssin osanottaja. Etukannen tekstin mukaan hän tallensi 900 liuskaa nettikirjeenvaihtoa ja valitsi kirjaan meilailun helmet. Janne Ruokonen jää statistiksi, kuten arvata saattaa. Hän kuitenkin heittäytyy mukaan omalla nimellään eroten siten tovereistaan.

Opus on rakenteeltaan moniulotteinen, yllättävä. "Luento-osioista" eli Juurikkalan lyhyistä opettavaisista kirjoituksista  ei käy selkeästi ilmi, kuuluivatko ne kurssin teoreettiseen puoleen, vai lisättiinkö ne pelkästään kirjaan. Mukana piilee viisauden sanoja.

Juurikkala saa oivalluksia, ideoita ja kanavointeja, jotka antavat aiheen oppilaiden seuraavaan tehtävään. Tehtävät on tuotu esiin siten, että lukijan on helppo osallistua.


Keskustelu on vilkasta. On ihan kiinnostavaa kuulla kurssilaisten ajatuksia. Heidän pohdintansa käsittelee kaikkia inhimillisen elämän osa-alueita ihmissuhteista ammatinvalintaan ja yliluonnollisiin kokemuksiin. Samankaltaista tarinointia tulee toki harrastettua ystävien ja tuttujen kesken, joten mitään uutta ja ihmeellistä ei siinä suhteessa ole luvassa. 

Juurikkala pitää kiitettävästi itsensä erossa itsensä jalustalle nostamisesta. Hän  suhtautuu oppilaisiin tasa-arvoisesti. Guruileminen tuoksahtaa esiin hieman, kun hän kertoo henkioppaiden nimenneen hänet Mestari Gaiaksi. 

Kirjan hörhökertoin on aika korkea, mikä miellyttää meikäläistä. Ateistille tai himouskovaiselle Intuition mestarikurssi on varmasti kauhistus tai naurun aihe. Aikuiset ihmiset höpisemässä entisistä elämistä tai avaruuskontakteista.


Kirjan paras anti on siinä, että se antaa ulkopuolisen kurkistaa mitä tapahtuu henkisellä etäkurssilla. Ilmiö on kasvava ja sekaan mahtuu epäilemättä monenlaista. Tulee vaikutelma että tästä kurssista osanottajat ovat saaneet rahoilleen vastiketta.



Askeleita-Intuition mestarikurssi on toimiva ja herättelevä kokonaisuus. Voin suositella.


Kaija Juurikkala ja Janne Ruokonen: Askaleita - Intuition mestarikurssi, Like 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti